Citat

Der blev praktisk talt skaffet hundreder af milliarder fra den ene dag til den anden til at redde bankerne. Vi har også råd til en opgave på tværs af generationerne som at beskytte klimaet.

- Achim Steiner, leder af FN's Miljøprogram UNEP

Folketingets elforbrug falder

Folketinget har fra 2007 til 2009 reduceret sit elforbrug med omkring 16 %. Og tendensen fortsætter. I første kvartal af 2010 var elforbruget  cirka 18 % lavere end i samme periode i 2007.

”Jeg er meget tilfreds med, at de elbesparende initiativer, som vi satte i gang i 2008, har den virkning, som vi ønskede”, siger Thor Pedersen, Folketingets formand i en pressemeddelelse.

Nedgangen i de folkevalgtes energiforbrug handler først og fremmest om lysstyring på kontorer og i gangarealer. Dertil er der opsat flere elsparepærer, ventilatorer er udskiftet, ligesom der er sket en optimering af ventilationsdriften. Endelig er køleanlæg udskiftet, og man har skruet ned for blusset til at køle Christiansborgs servere ved i kolde perioder at bruge kold luft trukket ind udefra frem for at sætte blæs på ventilatorerne.

Fra 2011, når alle de elbesparende initiativer er slået fuldt igenem, forventes besparelsen på Folketingets elforbrug at udgøre minimum 20 % set i forhold til 2007.