Citat

Farten på motorvejene er et oplagt sted at sætte ind. Hvis man sænkede farten fra 130 til 110 kilometer i timen, ville det både gavne miljøet, økonomien og trafiksikkerheden. Men de danske politikere forsøger i stedet at tækkes vælgerne ved at tale om højere fart.  

– Martin Lidegaard, bestyrelsesformand for den grønne tænketank Concito

Miljøpris til klimakamp

Forfatteren til "Kom ind i klimakampen" modtager af Gentofte Kommunens Miljøpris.

– Thomas Vinge har gjort en stor indsats for klimaet og evnet at inspirere borgere, institutioner, virksomheder og politikere. Det er lige præcis det, som miljøprisen skal være med til at fremhæve og støtte, siger borgmester Hans Toft.

Miljøpris til klimakamp
Thomas Vinge har skrevet bogen ”Kom ind i Klimakampen”, der beskriver, hvordan borgere, virksomheder og det offentlige kan gøre en indsats for klimaet. Thomas Vinges indsats omfatter desuden rollen som konferencier til Gentofte Kommunes Klimafestival og et bredt samarbejde med erhvervslivet, hvor han bl.a. sammen med virksomhederne COWI og Mobile Identity har arbejdet på at gøre medarbejdernes klimaadfærd bedre ved hjælp af et program til mobiltelefonen.

Internationalt har Thomas Vinge også ydet en stor indsats, og i 2009 var han FN-ansat som presseattaché under klimatopmødet i København.

Thomas Vinge har desuden udviklet et system i sit hjem til affaldssortering, der blev præmieret af Vestforbrænding.

Fakta

Miljøprisen går til borgere, erhvervsliv og institutioner, der lokalt har ydet en særlig indsats for miljøet og klimaet, og som samtidigt har formået at udbrede deres ideer og inspirere andre til at gøre det samme.