Citat

Der blev praktisk talt skaffet hundreder af milliarder fra den ene dag til den anden til at redde bankerne. Vi har også råd til en opgave på tværs af generationerne som at beskytte klimaet.

- Achim Steiner, leder af FN's Miljøprogram UNEP

Miljøpris til klimakamp

Forfatteren til "Kom ind i klimakampen" modtager af Gentofte Kommunens Miljøpris.

– Thomas Vinge har gjort en stor indsats for klimaet og evnet at inspirere borgere, institutioner, virksomheder og politikere. Det er lige præcis det, som miljøprisen skal være med til at fremhæve og støtte, siger borgmester Hans Toft.

Miljøpris til klimakamp
Thomas Vinge har skrevet bogen ”Kom ind i Klimakampen”, der beskriver, hvordan borgere, virksomheder og det offentlige kan gøre en indsats for klimaet. Thomas Vinges indsats omfatter desuden rollen som konferencier til Gentofte Kommunes Klimafestival og et bredt samarbejde med erhvervslivet, hvor han bl.a. sammen med virksomhederne COWI og Mobile Identity har arbejdet på at gøre medarbejdernes klimaadfærd bedre ved hjælp af et program til mobiltelefonen.

Internationalt har Thomas Vinge også ydet en stor indsats, og i 2009 var han FN-ansat som presseattaché under klimatopmødet i København.

Thomas Vinge har desuden udviklet et system i sit hjem til affaldssortering, der blev præmieret af Vestforbrænding.

Fakta

Miljøprisen går til borgere, erhvervsliv og institutioner, der lokalt har ydet en særlig indsats for miljøet og klimaet, og som samtidigt har formået at udbrede deres ideer og inspirere andre til at gøre det samme.