Citat

Der blev praktisk talt skaffet hundreder af milliarder fra den ene dag til den anden til at redde bankerne. Vi har også råd til en opgave på tværs af generationerne som at beskytte klimaet.

- Achim Steiner, leder af FN's Miljøprogram UNEP

Klimaminister kører elbil

Klimaminister Rasmus Helveg kører i Danmarks første eldrevne ministerbil. Elbilen er en Tesla S 85 – en mellemstor personbil. Den har kostet mere end den tidligere ministerbil – en BMW 520 D. Til gengæld forventes elbilen at være billigere i drift, fordi ’brændstof’, service og afgifter er mindre end ved en dieseldrevet bil.

Den ministerielle superbil blev indkøbt af Rasmus Helvegs forgænger på posten, Martin Lidegaard, der dengang udtalte:

”Jeg opfordrer ofte kommuner, virksomheder og andre med større flåder af biler til at forsøge sig med elbiler. Nu laver vi også et forsøg med en ministerbil. Vi skal afprøve, om økonomien holder, og om bilen kan leve op til de krav, man stiller som minister. Det er mit håb, at driften og økonomien i elbilerne er blevet så god, at det offentlige med fordel kan gå foran ved at få flere elbiler på gaden”.

Elbilen har kostet 580.000 kr. Bilen kan ifølge producenten køre 480 kilometer på en opladning. En opladning fra et tomt batteri til et fuldt batteri tager fire timer ved brug af en stationær lader med almindelig vekselstrøm. Ministerbilen udleder under en tredjedel CO2 pr. kilometer i forhold til den tidligere ministerbil.