Citat

Vi kan ikke bare købe en ny klode!

Vi bruger en masse tid på at lære vores børn at behandle andre, som vi selv vil behandles!
Denne sag med kloden er ikke så meget anderledes. Børn forstår handling, ikke ord. Børn ser det hele – og stiller alle de rigtige og svære spørgsmål, vi også stiller os selv – hvorfor er der byer fyldt med vand og uslukkelige brande? Hvorfor tør Antarktis? – sikke en gyser!
Det er ret nemt at forklare et barn, hvorfor det ikke skal smide affald på gaden – og det er heller ikke svært at forklare barnet, at vi ikke bare kan købe en ny jord... når den gamle står af. Men det kræver tid – Vestens dyreste ressource! I mellemtiden kan vi jo så passende droppe standby, feje gulvet lidt oftere i stedet for at støvsuge og købe sæsonens danske råvarer, så vi undgår al den unødige transport.

– Dicte, musiker.

Kommunalt varmespild i milliardklassen

Mange kommuner spilder penge big time på helt unødvendige varmeudgifter.

Tag som eksempel Slagelse Kommune.

Her står en af kommunens skoler, Nørrevangsskolen, tom og har gjort det i mere end et år.

Skolen koster hvert år 1,1 million kroner at drive, for selv om skolen ikke bruges længere, fyres der fortsat på skolens 8.600 kvadratmeter.

Det samme sker på omkring 400 andre skoler landet over...

- Man skal jo ikke have tomme bygninger stående, som forbruger varme og er en udgift, udtaler Erik Fabrin (V), næstformand i Kommunernes Landsforening.

I en rapport, Rambøll har lavet for Slagelse Kommune i 2010, anslog de, at kommunen kan spare 32 millioner kroner hvert år, ved at lukke for driften af alle de tomme kvadratmeter, man har til rådighed, omkring 40.000 m2.

Samme øvelse kan laves i kommuner over hele landet, hvor cirka 400 skoler står tomme.

Rambøll har regnet ud, at der i alt kan hentes 2,8 milliarder kroner.