Citat

Vi må gøre noget, før vi står i vand til halsen

Der kommer en tid efter os. Og det skal vi huske i alt, hvad vi gør. For mange sviner og lader stå til. I stedet for at tænke sig om. Så siger folk, at det har de ikke råd til. Men vi har slet ikke råd til at lade være. Vi må gøre noget, før vi står i vand til halsen – og Jorden står af før tid. De katastrofale følger går ikke kun ud over dig og mig, men også over vores børn, børnebørn og oldebørn.
I stedet for passiv friværdi, så isolér huset, så det holder på varmen, og skift vinduerne ud – så får du aktiv værdi for pengene. Lad vindmøllerne levere strømmen til os – og lad os gøre alt med omtanke for vores efterkommere. Det fortjener de.

– Peter Belli, musiker.

Interview med klimabogens forfatter

Magasinet "Dansk Vand" har i et temanummer sat fokus på regnvand. Hvordan vi kan udnytte vandet, der falder fra himlen, som en ressource, i stedet for at det udvikler sig til et problem? I den anledning bringes et interview med Thomas Vinge.

Et af de spørgsmål, han svarer på er:

Hvordan undgår man at lyde frelst, hvis man gerne vil leve klimabevidst?
Jeg har bestræbt mig på ikke at virke frelst. Hvis man vil have folk i tale, dur det ikke at stå med en løftet pegefinger. Det er der ingen, der gider høre på. Lad os i stedet handle intelligent, og lad os bruge vores viden til at opføre os ordentligt og anstændigt. Dårlig samvittighed skal man heller ikke have. Det giver livskvalitet at gøre nogle ting rigtigt.

Læs hele artiklen her:
http://viewer.zmags.com/publication/ccf59afd#/ccf59afd/50