Citat

En grøn omstilling kræver omfattende investeringer i morgendagens grønne teknologier og løsninger - det vil ikke være uden omkostninger på kort sigt. Men jeg er fast overbevist om, at i det lange løb vil mangel på handling have endnu større omkostninger for os alle. Så det vil koste ikke at handle.

– Helle Thorning-Schmidt, Danmarks statsminister

Let foden fra speederen

Mærsk Line har sænket farten på sine skibe og sparede alene på den konto sidste år 1,6 milliarder kroner. Arla Foods har fået sine lastbiler til at køre 80 kilometer i timen i stedet for 90, og sparer 5 % af brændstoffet. I Spanien er hastigheden på motorvejene fra i 2011 sænket fra 120 til 110 kilometer i timen for at spare op til 15 % af energien.

Tilsvarende vil vi danskere ved at sænke farten på motorvejene fra 130 til 110 kilometer i timen kunne bringe forbruget af benzin og diesel ned med næsten 20 %, oplyser bilejernes organisation, FDM.


- Spanien gør det helt rigtige, og vi burde gøre det samme. Det ville virkelig være noget, der battede både over for klimaet og energiforbruget, siger Martin Lidegaard, bestyrelsesformand for den grønne tænketank Concito.