Citat

FN's Klimapanels seneste delrapport om ekstremvejr viser blandt andet, at hedebølger, som vi nu har hvert 20. år, vil optræde hvert andet år inden udgangen af dette århundrede - til skade for sundhed og landbrug.

- Rajendra Pachauri, formand for FN's Klimapanel

Skrot dit oliefyr – og få en præmie

Ejer du et gammelt oliefyr, så bruger det med garanti alt for meget olie.

Men det kan være slut nu, hvis du benytter statens tilbud om, at ejeren af helårsboliger kan få tilskud til at skrotte det ineffektive oliefyr og erstatte det med en mere moderne og klimavenlig opvarmningsform.

Ordningen trådte i kraft den 1. marts 2010 og betyder, at du kan kan få følgende tilskud, når du skrotter oliefyret til fordel for en mere moderne måde at få varmen på:

Jordvarme (20.000 kr.), solvarme (25 % af omkostningerne), luft-til-vand-varmepumpe (15.000 kr.), tilslutning til fjernvarme (10.000 kr.). Der er mulighed for at få tilskud til både enfamilieshuse og flerfamilieshuse – herunder ejendomme med lejligheder.

Du kan læse om skrotningsordningen for oliefyr på hjemmesiden: www.skrotditoliefyr.dk.

Eller ring på tlf: 72 20 30 40.

Mailadressen er: info@skrotditoliefyr.dk.

Hvis du bruger olie til opvarmning af boligen, sparer du klimaet for næsten tre tons CO2 for hver tankfuld olie. Får du fyldt olietanken på 1.200 liter to gange om året, som er meget normalt, udleder du altså over seks tons CO2 årligt - alene for at dække dit behov for varme og varmt vand.